Війна може тривати довго, але 2025 стане переломним, — Буданов

Кирило Буданов заявив, що війна може тривати довго, проте є надія на внутрішні системні руйнівні зміни.

Війна Росії та України може тривати ще довго, з постійними хаотичними обстрілами, проте без ведення потужних бойових дій. Наразі Росія зберігає економічну стійкість, проте є надія, що у 2025 році у країні відбудеться розхитування економіки та внутрішні руйнівні зміни. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки МО Кирил Буданов в інтерв’ю для NV.

Читайте також: Студенти “Львівської політехніки” на мітингу вимагають звільнити Фаріон

Начальник ГУР пояснив, що системні зміни в російській економіці, зовнішнє постачання товарів військово-технічного призначення і психологічний фактор — зростання втоми від війни у суспільстві будуть факторами того, чи зможе РФ вести бойові дії високої інтенсивності. 

“Поки що у РФ ще зберігається економічна стійкість. Так, ми спостерігаємо в них масштабну кризу пального, різке подорожчання продуктів харчування (за останні два місяці там двічі підскочили ціни на 15−20%) та інших товарів і послуг. Це все розхитує їхню економіку та соціальну сферу, реальні проблеми вони відчують у 2025 році”, — додав Буданов.

Він зазначив, що ланцюги виробництва у РФ поки що не зруйновані й здатні зберігатися ще не один рік, проте втома росіян від війни все ж зростає. Буданов зазначив, що наразі важливо слухати економістів, які моделюють ситуації, враховуючи безліч різноманітних даних.

Читайте також: У Раді відповіли, чи скасовуватимуть в Україні заочну та вечірню форму навчання

“Є надія, що 2025 рік стане переломним щодо внутрішніх системних руйнівних змін і процесів у російській державі, суспільстві та економіці. Але це не прогноз, а очікування. Станом на зараз, виходячи з наявних факторів, ймовірність цього є. Але не забуваймо, що ця війна з кожним місяцем глобалізується і породжує нові процеси. Вони також будуть накладатися на ситуацію і сильно змінюватимуть будь-які попередні розрахунки. Це виклик, із яким уже зіткнулися провідні аналітики світу”, ­- заявив Буданов.

Нагадаємо, Кирило Буданов повідомляв, що Росії вистачить ресурсів воювати з Україною до 2025 року без проблем. Кирило Буданов розповів, що ресурсу Росії вистачить, щоб воювати з Україною до 2025 року.