“Провів” до околиць Києва 128 одиниць техніки РФ: СБУ на Сумщині викрила агента ФСБ

Зрадникові загрожує до 15 років позбавлення волі за те, що він “провів” окупантів із Сумської до Київської області.

Житель Сумської області отримав реальний термін ув’язнення отримав агент ФСБ РФ, який у перші дні повномасштабного вторгнення Росії він на власному авто із Сумської області до околиць Києва “провів” 128 одиниць військової техніки окупантів. Про це повідомляє СБУ.

Читайте також: Пєсков пояснив, чому Путін амністує жорстоких вбивць

Повідомляється, що серед техніки, яку “провів” агент РФ були танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки

“Ця бойова техніка входила до складу “передових” підрозділів окупаційних угруповань РФ, які отримали завдання штурмувати столицю нашої держави з північно-східного напрямку”, — йдеться у повідомленні. 

СБУ зазначили, що за час війни вищезгадана колона ворожих військ була знищена українськими захисниками.

Агент РФ після “супроводу” окупантів повернувся на Сумщину, де продовжив працювати на ФСБ навіть після звільнення регіону. Чоловік збирав розвіддані про дислокацію та наявне озброєння Сил оборони на території області за вказівкою спецслужб РФ.

Правоохоронці затримали зловмисника у результаті спецоперації у серпні 2022 року. У чоловіка вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ФСБ.

Читайте також: У Повітряних силах пояснили, чому тривоги стали довшими

Повідомляється, що російська спецслужба завербувала чоловіка напередодні повномасштабного вторгнення РФ. Серед основних його завдань було забезпечення “навігації” військових колон агресора по найкоротших шляхах до Києва.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав ворожого агента винним за чч. 1 та 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та призначив йому 15 років тюрми.

Нагадаємо, Служба безпеки проводить перевірку в соборі УПЦ МП на Житомирщині. Джерела стверджують, що раніше представники УПЦ МП «намагалися «відбити» храм у парафіян провокаціями».