Ізраїль почав бої проти ХАМАС у підземних тунелях Гази

Армія Ізраїлю атакували бойовиків ХАМАС у розгалуженій мережі тунелів під палестинським анклавом Газа.

Ізраїль заявив, що його війська атакували бойовиків ХАМАС у розгалуженій мережі тунелів під палестинським анклавом Газа після того, як прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху відкинув заклики до припинення бойових дій, щоб полегшити гуманітарну кризу, що загострюється. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: РФ забрала ракетоносії з чергування у Чорному морі: Гуменюк назвала причину

Тунелі є головною метою Ізраїлю, який розширює наземні операції в Газі, щоб знищити ХАМАС, який керує Газою, після його смертоносної несподіваної атаки на південь Ізраїлю три тижні тому.

«За останню добу об’єднані сили ЦАХАЛу (Армії оборони Ізраїлю) завдали ударів по приблизно 300 цілях, включаючи протитанкові ракетні та пускові установки під шахтами, а також військові склади в підземних тунелях, що належать терористичній організації ХАМАС», — йдеться в заяві ізраїльських військових.

Бойовики відповіли протитанковими ракетами і кулеметним вогнем, додали вони.

Читайте також: Керівництво України вимагало звільнити Горлівку, у ЗСУ відмовили, — Time

«Солдати вбили терористів і направили повітряні сили для нанесення ударів по цілях і інфраструктурі терористів в режимі реального часу», — заявили ізраїльські військові.

Нагадаємо, Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль розпочав третій етап війни проти ХАМАС. Прем’єр-міністр Ізраїлю повідомив, що армія країни перейшла до третього етапу війни проти бойовиків ХАМАС.