VPN заважає Кремлю у спробах мати інформаційний контроль над росіянами — БР

У Кремлі розпочали інформаційну кампанію, намагаючись налякати громадян, щоб вони уникали використання VPN.

Протягом останнього тижня російська влада, ймовірно, посилила свої зусилля, спрямовані на те, щоб перешкодити доступу російських громадян до віртуальних приватних мереж (VPN). Повідомляється, що багато найпопулярніших VPN стали непридатними для використання в деяких регіонах Росії. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії.

Читайте також: РФ має намір використовувати захоплені мелітопольські ВНЗ — ЦНС

За допомогою VPN росіяни можуть приховувати свій доступ до інтернету, зберігати конфіденційність і обходити державну цензуру.

У розвідці зазначили, що VPN надзвичайно популярні в Росії, незважаючи на те, що з 2017 року вони є незаконними. Вони дозволяють користувачам отримувати доступ до об’єктивних міжнародних джерел новин, у тому числі про війну в Україні.

Читайте також: ЗСУ мають успіхи на двох напрямках фронту — Генштаб

Окрім посилення технічних збоїв, російська держава також розпочала інформаційну кампанію, намагаючись налякати громадян, щоб вони уникали використання VPN, стверджуючи, що вони ставлять під загрозу їхні персональні дані.

“VPN, ймовірно, є найбільшою вразливістю в спробах російської держави встановити всеосяжний внутрішній інформаційний контроль”, — додали у розвідці.

Нагадаємо, у Москві заявили, що відбилися від дронів. Через безпілотники було введено в аеропорту Внуково план «Килим», затримано одинадцять рейсів на виліт та на приліт.