В Росії заявили про створення нової авіаційної крилатої ракети

В Росії повідомили, що створили крилату ракету великої дальності для винищувача Су-57.

В Росії створили крилату ракету великої дальності внутрішньофюзеляжного розміщення для винищувача Су-57. За менших розмірів вона має дальність, яку можна порівняти з ракетами, що застосовуються в дальній авіації на стратегічних бомбардувальниках Ту-95МС і Ту-160. Про це повідомляє Коммерсант.

Читайте також: Втрати армії Росії у війні проти України перевищили 300 тисяч осіб

Повідомляється, що до крилатих ракет великої дальності авіаційного базування належать снаряди, здатні вразити ціль на відстані 600 км і більше. У дальній авіації — від 1000 км до 6500 км.

“Істотного зниження габаритів боєприпасу вдалося домогтися завдяки «ідеально відточеній конструкції складного крила і внутрішнього  компонування, а також застосування нового малорозмірного двоконтурного турбореактивного двигуна”, — про це заявив співрозмовник російського держагентства. 

Читайте також: Похолодання та дощі: синоптики розповіли про погоду в Україні на тиждень

Для довідки. Су-57 — багатоцільовий винищувач п’ятого покоління. Має відсіки всередині фюзеляжу для розміщення боєприпасів. Це необхідно для зниження радіолокаційної помітності літака.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що Росія кидає у «м’ясні атаки» під Авдіївкою незахищену піхоту «Шторм-Z». Росія використовує незахищену піхоту «Шторм-Z», кидаючи її у «м’ясні атаки» під Авдіївкою.