В ДПСУ повідомили, де найбільша активність російських ДРГ

Групи російських диверсантів можуть бути різні: може бути невеличка кількість, може досягати і десяти осіб.

Російські ДРГ продовжують тероризувати прикордонні області України, зокрема Сумщину та Чернігівщину. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Читайте також: До Москви приїхала делегація з ХАМАСу, — РосЗМІ

Повідомляється, що РФ досить часто відправляє свої диверсійні групи на територію України. Останнім часом найбільшу активність ворожих ДРН фіксують у Сумській області.

«Диверсанти намагаються зайти на територію України, але територією нашої держави вони вглиб пройти не можуть. Їхні наші воїни виявляють, одразу відкривають вогонь і надалі такі групи відходять за лінію держкордону. Відразу також прямують у ті місця протидиверсійні резерви, працюють міномети, працює артилерія», — каже Демченко.

Також він зазначив, що російські ДРГ – це невеликі групи до десяти осіб.

«Їх основне завдання — диверсії, викриття місць Сил оборони України для подальшого наведення артилерії, дронів або ракет», — заявив Демченко.

Спікер ДПСУ наголосив, що диверсанти становлять загрозу не лише для військових, а й цивільного населення.

«Адже ворог, як бачимо, відкриває вогонь за будь-якими транспортними засобами. Вони можуть не розрізняти цивільний автомобіль це або автомобіль з військовослужбовцями», — пояснив спікер.

Він додав, що остання спроба прориву диверсійної групи сталася кілька днів тому.

«Наше прикордонне вбрання вночі в тепловізор зафіксував рух трьох людей. Відразу по них було відкрито вогонь, і вони відійшли на території Росії», — повідомив Демченко.

Раніше Зеленський провів військовий кабінет у спецформаті. Відбулася відверта розмова з військовими командувачами на найважливіші теми, зазначив президент.