Втрати техніки армії РФ під Авдіївкою набагато більші, ніж під Вугледаром, — ISW

Втрати техніки армії РФ під Авдіївкою, ймовірно, набагато більші ніж під Вугледаром на початку цього року.

Армія Росії втратила набагато більше техніки під Авдіївкою, ніж попередні втрати техніки під Вугледаром на початку цього року. Про це повідомляють в Інституті вивчення війни. 

Читайте також: У окупантів в Маріуполі закінчилось пальне — партизани

Великі втрати російської техніки під Авдіївкою, ймовірно, підірвуть російські наступальні можливості у довгостроковій перспективі. Супутникові знімки підтвердили, що російські військові втратили щонайменше 109 одиниць військової техніки, переважно бойових броньованих машин і танків, під Авдіївкою в період з 10 по 20 жовтня. 

Повідомляється, що російське командування перекинуло додаткові сили на Авдіївський фронт, щоб компенсувати великі втрати живої сили і зберегти здатність російських військових підтримувати свої наступальні зусилля. Однак російське командування, ймовірно, буде намагатися компенсувати втрати російської техніки, особливо бронетехніки. 

“Широкомасштабні втрати та нестача російської техніки в перший рік повномасштабного вторгнення суттєво обмежили здатність Росії вести ефективну маневрену механізовану війну під час наступу російських військ взимку-весною 2023 року, що призвело до подальших втрат під час безладних механізованих штурмів під Вугледаром, Донецька область, у січні та лютому 2023 року”, — йдеться в ISW.

Аналітики припускають, що важкі втрати під Вугледаром, ймовірно, завадили російському командуванню здійснити тривалі механізовані наступи в інших частинах України пізніше під час зимово-весняного наступу 2023 року. 

Читайте також: Війська РФ посилили розвідку та готують атаку — Гуменюк

“Залишається незрозумілим, чи перспектива подальших втрат важкої техніки утримає російське командування від проведення ще однієї серії великих механізованих штурмів під Авдіївкою”, — додають в Інституті.

В ISW зробили висновок, що нещодавні втрати російської техніки під Авдіївкою, ймовірно, призведуть до ще більшого дефіциту російської техніки і зведе нанівець будь-який прогрес, досягнутий російськими військовими у вирішенні проблеми деградації механізованих засобів ведення маневрених бойових дій.

Нагадаємо, в ДПСУ повідомили, де найбільша активність російських ДРГ. Групи російських диверсантів можуть бути різні: може бути невеличка кількість, може досягати і десяти осіб.