РФ не засудила атаку бойовиків ХАМАС, і вони це оцінили — Мелоні

Поширення безладу у світі вигідне тим, хто зацікавлений у руйнуванні системи мирного співіснування держав, наголосила італійський прем’єр.

РФ невипадково не засудила атаку бойовиків ХАМАС на Ізраїль, що, своєю чергою, високо оцінили бойовики. Про це 25 жовтня заявила прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні під час виступу в Сенаті напередодні засідання Ради ЄС. Про це повідомляє SkyTg24.

Читайте також: У Мінцифрі відповіли, чи планується надсилати повістки через “Дію”

Вона заявила, що поширення безладдя у світі вигідне лише тим, хто зацікавлений у руйнуванні системи правил, на яких ґрунтується мирне співіснування між державами.

«Не випадково не було конкретного засудження з боку Російської Федерації жорстокого нападу ХАМАС і, схоже, ХАМАС оцінив позицію президента (Володимира) Путіна щодо цього питання», — зазначила прем’єр.

Також, за її словами, не можна послаблювати підтримку України.

«З цієї причини Рада ЄС має намір підтвердити підтримку українського народу, який уже 608 днів бореться за свободу і незалежність своєї держави. Ми не повинні допустити помилки, яка б призвела до послаблення нашої спільної підтримки української справи», — додала вона.

Раніше Кремль зробив нову заяву про двійників Путіна.