Іран передав РФ сотні дронів і дав схему ухиляння від санкцій — ЗМІ

Москва та Тегеран, ймовірно, знову змогли домовитися

Іран передав Росії партію безпілотників власного виробництва, і навіть запропонував допомогу з обходом західних санкцій. Все це може позначитися на ході війни в Україні, пише The Washington Post.

Читайте також: Арестович заявив про початок четвертого етапу війни

За даними однієї із західних спецслужб, Іран розпочав постачання до Росії безпілотників-камікадзе у кількості, що вимірюється сотнями. Передбачається, що йдеться про апарати сімейства «Шахид», які схожі на американські ударні дрони Predator.

Раніше застосування таких безпілотників іранськими бойовиками було зафіксовано в Іраку та Сирії. Видання пише, що російські війська в Україні вже нібито почали використовувати іранські безпілотники.

Читайте також: Лукашенко заявив про готовність літаків Білорусі нести ядерну зброю

Крім того, американська розвідка з’ясувала, що Іран запропонував Кремлю скористатися своєю фінансовою системою для обходу західних санкцій. Зазначається, що офіційний Тегеран після десятиліть існування під жорсткими західними санкціями створив мережу фіктивних компаній та інших інститутів, якими тепер може скористатися Москва.

Нагадаємо, українське МЗС назвало ганьбою для Франції постачання палива для армії РФ. Скандал навколо французької нафтової компанії набирає обертів.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.