Реклама Фільтри зворотного осмосу

Для безпечного вживання вода з колодязів та свердловин потребує додаткового очищення та підготовки. Найчастіше це твердження правильне й у води, яка надходить до будинків із центрального водопроводу. Незважаючи на підготовку, що здійснюється на очисних станціях, під час проходження через зношені системи міських та внутрішньобудинкових комунікацій до неї можуть потрапити забруднювачі. Хлор, що використовується для очищення, надає безпеку, але змінює смак у гірший бік. Серед технологій додаткового очищення видалити більшу частину забруднень та небезпечних включень здатний фільтр зворотного осмосуТехнологія передбачає проходження рідини під тиском через напівпроникну мембрану. Матеріал затримує високомолекулярні сполуки, але пропускає низькомолекулярні, такі як H2O, вуглекислий газ, кисень, які визначають смакові якості.

 

Принцип дії полягає у створенні тиску, достатнього для того, щоб через пори у мембрані почали проникати молекули води. Інші частки, в тому числі і засмучені, через перфорацію пройти не можуть, залишаються на поверхні матеріалу і спрямованим потоком змиваються в каналізацію. Чим вищий тиск, тим швидше відбувається процес фільтрації і тим чистіша рідина, що надходить до споживача.

 

Фільтр для осмосу: етапи очищення

 

Основний елемент, що фільтрує, який використовує осмос — мембрана. При проходженні через матеріал затримуються органічні та неорганічні сполуки, солі, що визначають жорсткість, бактерії, віруси. Матеріал складається з поліефірного полотна, проміжного мікропористого шару та поліамідного шару на поверхні. Всі шари з’єднані з трьох сторін, пропускаючи рідину тільки в одному напрямку – до внутрішньої трубки, з якої надходить у накопичувальний бак або фільтр. Залишки із концентрованими забруднювачами залишається на поверхні листа, звідки змивається спрямованим потоком. Мембрана чутлива до механічних включень, хлору та його сполук, тому перед тим, як надійти до основного фільтру, рідина проходить попередні етапи очищення:

  • Поліпропіленові картриджі, що забезпечують утримання механічних включень. Матеріал не пропускає пісок, іржу, залишки водоростей.

  • Картридж із гранульованим активованим вугіллям. Наповнювач має високі абсорбуючі властивості, усуває хлор та його сполуки, органічні домішки.

  • Картридж із брикетованим вугіллям або поліпропіленовим наповнювачем для тонкого очищення органічних та механічних включень розмірами від 1 мкм та більше.

Система зворотного осмосу видаляє до 98% домішок. Видаляються віруси та бактерії, солі, важкі метали. Разом із забруднювачами видаляються й мікроелементи, які необхідні організму. Щоб отримувати не тільки безпечну, а й корисну воду, встановлюються пост фільтруючі елементи. Коригування смаку та запаху проводиться за допомогою активованого вугілля, шкаралупи кокосу, з включенням іонів срібла. Насичення корисними речовинами відбувається під час проходження через мінералізатор. Натуральний кальцит насичує кальцієм, калієм, магнієм та іншими мікроелементами. Залежно від виробника конструкції може бути передбачений структуризатор з біокераміки, що надає структури аналогічної талою.

 

Фільтр із зворотним осмосом для дому

 

Фільтри зі зворотнім осмосом використовуються як у промислових цілях, так і в побуті. При виборі моделі враховують продуктивність, чим вона вища, тим більшим буде обсяг очищеної води і менше витрати часу на роботу. Кількість та види картриджів залежать від якості води. Попередня підготовка за допомогою одного поліпропіленового та двох вугільних картриджів підходить для води, яка проходить хлорування, один вугільний та два механічні елементи – для рідини, де переважають механічні включення. Залежно від тиску в мережі може знадобитися система з вбудованим насосом, якщо тиск нижче 3 атмосфер, або без нього, якщо робочий тиск у магістралі високий.