Співробітник ТЦК на Черкащині закликав “денацифікувати” Україну (аудіо)

Співробітник ТЦК Черкащини виявився прихильником прокремлівського режиму, який заперечував збройну агресію Росії.

Служба безпеки викрила співробітника Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який виявився прихильником прокремлівського режиму, який заперечував збройну агресію Росії. Суд призначив йому покарання у виді 2 років позбавлення волі. Про це повідомляє управління СБУ у Черкаській області.

Читайте також: Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України, — Шольц

Повідомляється, що з початку повномасштабного вторгнення чоловік активно агітував підтримувати політику агресора та планував сприяти ворогу у війні проти нашої держави у разі захоплення регіону. Також закликав “денацифікувати” Україну та знищити “бандерівців”.

Співробітник ТЦК поширював власні проросійські погляди серед свого оточення та колег по роботі. 

Крім цього, він заперечував причетність загарбників до вчинення воєнних  злочинів у Бучі. Натомість виправдовував ракетні удари по українським містам та вбивства цивільних громадян. 

Читайте також: ATACMS змушують окупантів відтягувати склади та порушувати логістику, — ЗСУ

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисника винним за  ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України та призначив покарання – 2 роки позбавлення волі. 

Нагадаємо, в Службі безпеки повідомили, що РПЦ створює власні «військові компанії». «Православні ПВК» займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни проти України.