Українські пілоти за кілька тижнів літатимуть на F-16 з інструкторами — ЗСУ

У кожного пілота індивідуальна програма, і після роботи з інструкторами почнуться вже самостійні вильоти.

Українські пілоти, які проходять навчання за кордоном, за кілька тижнів розпочнуть польоти з інструкторами на реальних літаках F-16. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Читайте також: Говорили про посилення ППО напередодні зими: Зеленський зустрівся з Остіном

За його словами, навчання пілотів просувається досить успішно.

«Справді, хлопці роблять все можливе, щоб якнайшвидше, хоча б перша група закінчила, яка і стане першими, хто експлуатуватиме ці літаки в Україні. Проходять уже тренажерну підготовку… в Україні (це симулятори, це віртуальне знайомство з кабіною) і виконання певних завдань у мережі), далі пілоти, які вже зараз перебувають на навчанні у США, інших країнах, вже проходять тренажерну підготовку», — розповів Ігнат.

Він повідомив, що це повноцінний літак фактично, 100% відтворено кабіну пілота, і пілоти вже виконують фактично реалістичніше всі завдання, які їм ставлять інструктори.

«Вже я думаю, за кілька тижнів будуть польоти з інструктором на реальних літаках. Я думаю, що це можливо», — зауважив Ігнат.

Спікер Повітряних сил ЗСУ додав, що кожен пілот має індивідуальну програму, і після роботи з інструкторами розпочнуться вже самостійні вильоти.

Раніше Зеленський заявив, що РФ прагне зменшити увагу до України. Глава держави бачить певні ризики зниження рівня підтримки України на тлі війни в Ізраїлі та зміни керівництва в низці країн Європи.