«Зерновий коридор»: Перший корабель прибув до пункту призначення

Перед цим судно пройшло перевірку інспекційною групою у Стамбулі.

У рамках так званого «зернового коридору» перший корабель з українським продовольством прибув до кінцевого пункту призначення у Туреччині. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Читайте також: У Франції заявили про продуктові ризики

Так, за словами глави відомства Олександра Кубракова, прибуття судна із продовольством є першим успішним досвідом реалізації «зернової ініціативи». Це дозволяє дивитися з оптимізмом на подальші перспективи перевезень.

Міністр висловив подяку ООН та Туреччині за те, що вони ефективно забезпечили безпеку руху корабля, а також максимальний рівень кооперації під час реалізації домовленостей. Окрему подяку політик висловив екіпажу судна за те, що він був готовий одним із перших скористатися «зерновим коридором».

Читайте також: Посол розповів про просування будівництва заводу Bayraktar в Україні

Глава МЗС України Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Twitter зазначив, що прибуття продовольства з вітчизняним зерном стало «повідомленням надії» кожній сім’ї з Азії, Африки та Близького сходу. І якщо РФ дотримуватиметься взятих на себе зобов’язань, то «зерновий коридор» і надалі підтримає світову продовольчу безпеку.

Нагадаємо, сьогодні, 8 серпня, з українських портів з українських портів вийшло ще два кораблі з продовольством . Вони вирушать до Туреччини та Італії.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.