У ДПСУ розповіли про прикордонника, який втік до Росії

У ДПСУ прокоментували ситуацію з прикордонником, який втік до Росії й зазначили, що чоловік вбив не одного окупанта.

Прикордонник Руслан Сировий, який втік до Москви, не володів секретною інформацією, а під час бойових дій вбив не одного російського окупанта, зазначили у відомстві. Про це повідомив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі для Української правди

Читайте також: Спецслужби РФ і Білорусі готують теракт, щоб звинуватити Україну — ЦНС

Речник ДПСУ розповів, що Сировий з липня цього року обіймав посаду, пов’язану з моніторингом обстановки на державному кордоні у відділенні інспекторів прикордонної служби. До Мукачівського прикордонного загону проходив службу в підрозділі, який виконував завдання в Луганській області, де і зустрів повномасштабне вторгнення Росії. 

“Мав поранення. Брав участь в бойових діях ще з 2014 року. За період проходження служби був неконфліктним, не зафіксовано фактів, які би будь-яким чином вказували на неправомірні дії з його боку, наголосив Демченко”, — розповів Демченко. 

У понеділок 9 жовтня з’явилася інформація, що прикордонник у складі групи ухилянтів незаконно перетнув кордон з Угорщиною і приїхав до Росії. Наразі з’ясовуються всі обставини з його зникнення. 

Читайте також: Зеленський підписав закон про повернення та відкриття е-декларацій

“Водночас варто зазначити, що відповідно до завдань, які він виконував на різних посадах у прикордонному відомстві, військовослужбовець не мав доступу до секретних документів чи інформації з обмеженим доступом, також не виконував завдання з адміністрування інформаційних систем або цифрової інфраструктури чи вузлів зв’язку, що могло би вплинути на безпеку даних”, — додав Демченко. 

Речник ДПСУ зазначив, що 2014 та 2022 роках, беручи участь в бойових діях, Сировий разом з іншими прикордонниками вів вогонь по нападниках та окупантах, і “на своєму рахунку має не одного знищеного загарбника”.

Нагадаємо, у ДБР повідомили, що агент РФ служив прикордонником на Закарпатті та втік до Москви. ДБР оголосило підозру прикордоннику, який виявився агентом РФ та служив на Закарпатті.