Росія знала про майбутні атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль, — ГУР

Росія знала плани ХАМАС на Ізраїль, адже бойовики отримували від росіян досвід отриманий на війні проти України.

Росія володіла інформацією щодо планування терористів ХАМАС напасти на Ізраїль. Бойовики отримували від росіян досвід отриманий на війні проти України. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов 24 Каналу.

Читайте також: У ДПСУ розповіли про прикордонника, який втік до Росії

«З цього можна зробити висновки. І є інформація, що держава-агресорка Росія володіла інформацією про плани атак на Ізраїль. Є інформація про взаємодію, зокрема, російських ПВК з бойовиками ХАМАС з приводу обміну досвідом використання російсько-української війни та інших елементів», — повідомив Юсов.

Представник ГУР нагадав, що РФ передала ХАМАС захоплену західну зброю. Він зазначив, що Україна не має жодного інтересу щодо передачі озброєння на Близький Схід, адже все озброєння потрібне Україні зараз, щоб захищатись від Росії. 

Взаємодія Росії з терористичними та радикальними організаціями, зокрема, з Близького Сходу, не є новиною. У багатьох випадках, коли представники Заходу відмовлялись від подібних контактів, офіційні делегації відвідувати Москву.

Читайте також: Спецслужби РФ і Білорусі готують теракт, щоб звинуватити Україну — ЦНС

“Зараз Росія розгортає одразу декілька ІПСО проти України. Крім вкидів про нібито передачу Україною зброї терористам ХАМАС, запускається наратив, що буцімто наша держава закликає до насильства проти мусульман. Однак це абсолютно брехливі заяви росіян, в які ніхто не вірить”, — додав Юсов. 

Нагадаємо, у Повітряних силах показали, як вночі збивали “Шахедів” у двох областях. У ЗСУ показали, як збивали російські дрони в ніч на 10 жовтня в Одеській та Миколаївській областях.