Говорили про посилення ППО напередодні зими: Зеленський зустрівся з Остіном

Володимир Зеленський провів зустріч з Ллойдом Остіном, де обговорювалося питання посилення ППО для України.

Сьогодні, 11 жовтня під час робочого візиту до Бельгії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном і новим головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

Читайте також: Ми на останньому етапі: Зеленський про закінчення війни в Україні

Президент подякував Ллойду Остіну за непохитність оборонної та політичної підтримки України з боку Сполучених Штатів Америки.

Повідомляється, що міністр оборони США поінформував президента про прогрес у наданні Україні додаткових систем ППО.

Під час зустрічі Зеленський наголосив на важливості посилення української протиповітряної оборони саме напередодні зими.

“Зима – це велике випробування. Нам справді потрібна допомога партнерів для захисту критичної інфраструктури. ППО – це не лише військове питання. Від цього залежить нормальність життя, як працюватиме економіка, як платитимуться податки, які йдуть на забезпечення потреб армії, наш захист від російської агресії. Також від цього залежить, скільки людей повернеться до України з-за кордону”, — зазначив президент.

Зеленський також подякував США за новий пакет військової допомоги та поінформував про нагальні потреби української армії.

Ллойд під час зустрічі з президентом запевнив у продовженні сталого й безперервного постачання всього необхідного озброєння для України. Він зазначив, що США мають необхідні ресурси та можливості й залишаються сфокусованими на підтримці України.

Раніше повідомляли, що Володимир Зеленський поїде до Бельгії — візьме участь у нараді групи «Рамштайн». Також очікується, що у нараді візьме участь у відеозв’язку міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант.