У Росії не оголошуватимуть мобілізацію до президентських виборів, — БР

У Кремлі не будуть оголошувати мобілізацію до президентських виборів РФ.

Президентські вибори в Росії відбудуться 17 березня 2024 року. Президент Росії Володимир Путін майже напевно знову балотуватиметься, хоча ще не оголосив про свій намір публічно. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: ССО показали знищення гармати РФ під Бахмутом

У розвідці повідомили, що існують припущення, що виборча кампанія Путіна неофіційно розпочнеться в листопаді 2023 року.

“Хоча вибори в Росії є об’єктом втручання і контролю з боку Кремля, вони залишаються основним інструментом політичної легітимації”, — йдеться у повідомленні. 

У Міноборони Британії вважають, що виборча кампанія Путіна буде зосереджена на темі Росії як окремої цивілізації, яка потребує захисту від зовнішніх ворогів — наратив, який часто використовується для виправдання дій держави та консолідації влади Путіна.

Читайте також: Кулеба зробив заяву щодо можливих територіальних поступок РФ

“Напередодні виборів Кремль намагатиметься мінімізувати непопулярні політичні кроки. Тому дуже малоймовірно, що будь-яка подальша хвиля мобілізації буде здійснена до президентських виборів у березні 2024 року”, — додали у розвідці.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що Росія готується вийти з договору про заборону ядерних випробувань. В Росії готуються відкликати ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.