РФ не місце у Раді з прав людини — представник США в ООН

Рада з прав людини — це ключовий орган ООН, завданням якого є пропагування поваги до людей та їх захист по всьому світу.

Якщо Росію повторно оберуть до Ради з прав людини, то довіра до організації буде підірвана. Про це заявив представник зі спеціальних політичних справ Постійного представництва США при ООН Роберт Вуд.

Читайте також: “Вагнерівці” готували ХАМАС для війни в Ізраїлі, — ЦНС

За його словами, РФ відкрито продовжує вчиняти військові та інші масові злочини, що робить її присутність у правозахисному органі неприпустимим.

«Незважаючи на її спроби заперечити і перекласти провину, буду відвертим: саме дії Росії роблять її непридатною до членства в Раді з прав людини. Які ще докази потрібні міжнародній спільноті?», — заявив Вуд.

Також він повідомив, що Рада з прав людини є головним органом ООН із пропаганди поваги до людей та їхнього захисту по всьому світу.

При цьому РФ прагне знову приєднатися до Ради ООН з прав людини на майбутніх виборах. Її виключили звідти минулого року після початку війни проти України. Наприкінці вересня ВВС отримало копію документа, в якому РФ обіцяє членам ООН знайти «адекватні вирішення питань прав людини».

Раніше Зеленський заявив, що проти України й Ізраїлю однакове зло. Тепер видно, хто у світі намагається підмінити силу міжнародного права жахом від крові й катастроф, зазначив президент.