Кремль відреагував на війну в Ізраїлі

Ризик залучення третіх сил у ситуацію в Ізраїлі великий, зазаначив Дмитро Пєсков, маючи на увазі США.

Ситуація в Ізраїлі викликає «глибоке занепокоєння» в Росії, тому що розвивається шляхом зростання ескалації. Про це повідомив спікер Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу.

Читайте також: Росія чекає на «втому» від України — Пєсков

«Загалом ситуація справді викликає наше глибоке занепокоєння. Ми дуже уважно спостерігаємо за тим, що відбувається. Поки що ситуація розвивається шляхом зростання ескалації», – сказав представник Кремля.

За його словами, ризик залучення третіх сил до ситуації в Ізраїлі великий, маючи на увазі США, кораблі яких уже вирушили на схід Середземного моря.

«Великий ризик залучення третіх сил до цього конфлікту. Дуже важливо якнайшвидше намацати шляхи переходу до якогось переговорного процесу для того, щоб все-таки знизити цю ескалацію і вийти з режиму силового рішення», – зазначив він.

Також він нагадав, що регіон Близького Сходу «був традиційно місцем переплетення інтересів цілої низки держав і не завжди ці держави чинили плідний вплив на ситуацію в регіоні».

«Там дуже складний баланс інтересів та баланс прав різних народів, які мають бути забезпечені, та безпеки цих народів, яка має бути забезпечена», — наголосив він і додав, що має бути виконана велика робота, після того як вдасться відволікти у бік війни.

Раніше Залужний побував на півдні України. Головнокомандувач ЗСУ та начальник Генштабу відвідали оперативно-стратегічне угруповання військ «Таврія» й провели роботу в угрупованнях військ.