У Верховній Раді пропонують дозволити служити деяким пенсіонерам

У Верховній Раді запропонували дозволити деяким пенсіонерам служити та захищати країну.

У Верховній Раді вирішили дозволити деяким пенсіонерам служити та захищати країну від загарбника. Про це йдеться у проекті Закону про внесення змін до частини 2 статті 22 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо реалізації права осіб на перебування на військовій службі. 

Читайте також: «Передавав Україні дані про російську армію» — ФСБ затримала жителя РФ

У документі повідомляється, що на сьогодні чинне законодавство обмежує можливість придатних за станом здоров’я та при наявності бажання, досвіду, навичок, мотивування — за віковою ознакою, що є дискримінацією (ейджизмом).

У пояснювальній записці проекту вказано, що максимальний вік продовження служби має бути підвищений з 60 до 65 років для рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу, й з 65 до 70 років для вищого офіцерського складу. 

Читайте також: СБУ затримала «смотрящого» за Вінницькою областю

Зазначається, що метою проекту є усунення вікової дискримінації при бажанні проходження військової служби понад граничний вік та дотримання основних засад щодо максимально широкого залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України.

Нагадаємо, стрілянина у Дніпрі: супутниця загиблого також була п’яною. Правоохоронці повідомили, що слідчі підтвердили факт того, що і жінка і чоловік з автомобіля були під впливом алкоголю.