СБУ затримала «смотрящого» за Вінницькою областю

Кримінальний авторитет на прізвисько Комар разом зі своєю бандою понад десять років тероризував мешканців регіону.

СБУ спільно з Національною поліцією нейтралізувала потужне злочинне угруповання, яке діяло у Вінницькій області. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: ЗСУ просунулися вперед біля Роботиного

У СБУ повідомили, що в результаті спецоперації був затриманий лідер банди — так званий «смотрящий» за областю, відомий кримінальний авторитет на прізвисько Комар. Співробітники СБУ затримали ще двох учасників угруповання — йдеться про Романа Інякіна, відомого як «Рома Вінницький», і підсанкційний «кримінальний авторитет», якого за скоєння тяжких злочинів роками шукала поліція.

Повідомляється, що зловмисники понад десять років тероризували місцевих мешканців та «вибивали» з них гроші за вигадані борги. Бандити діяли з особливою жорстокістю та поступово поширювали свій вплив на території регіону.

«Встановлено, що фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім вимагали великі суми грошей за «мирне» вирішення спорів. У разі відмови платити «данину» учасники угруповання погрожували потерпілим та їх близьким насильством та фізичною розправою, а також знищенням приватного майна», — уточнили у спецслужбі.

Задокументовано, що лідер банди та його поплічники вимагали у місцевого підприємця 20 тисяч доларів та загрожували вбивством. Співробітники СБУ затримали зловмисників «на гарячому» під час передачі першої частини «данини» у розмірі десяти тисяч доларів.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих вилучено різні види зброї, «боргові» розписки від потерпілих та чернові записи з «обліком» сплачених грошей, великі суми готівки, мобільні телефони з підтвердженнями незаконних дій.

Зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше Зеленський провів нараду з Будановим. На нараді присутні заслухали звіти розвідок і поточні результати діяльності нашої контррозвідки – СБУ. А також звіт міністра внутрішніх справ зокрема щодо ліквідації наслідків нічних обстрілів.