Не можна допустити «заморозки» війни — Зеленський

РФ шукає можливості заморозити ситуацію та адаптуватися, робить висновки зі своїх помилок і готується йти далі.

Не можна допустити «заморозки» війни РФ проти України, інакше країна-агресор зможе відновити військовий потенціал до 2028 року та спробуватиме атакувати інші країни. Про це заявив Володимир Зеленський під час виступу на саміті Європейської політичної спільноти.

Він повідомив, що зараз РФ розглядає різні сценарії на найближчі роки, один з них — особливо небезпечний. За його словами, якщо у цій агресії проти України буде будь-яка пауза чи заморозка ситуації, буде новий критичний момент у 2028 році.

«Якщо Росії дати адаптуватися зараз, то 2028 року Кремль зможе відновити розбитий нами військовий потенціал і у Росії буде достатньо сили атакувати країни, які у фокусі російської експансії. Окрім України, це точно країни Балтії і точно ті країни, на території яких присутній російський контингент. Це чітка інформація від нашої розвідки», — сказав він.

Також президент додав, що РФ шукає можливості заморозити ситуацію та адаптуватися, робить висновки зі своїх помилок і готується йти далі.

«Будь ласка, пам’ятайте, що найбільш небезпечний ворог це той, який зробив висновки та підготувався до наступного удару на основі цих висновків», — сказав він.

Зеленський вважає, що війна є базовим інструментом Росії – інструментом підкорення чи маніпулювання. РФ десятиліттями намагається тримати контроль над сусідами шляхом розпалювання війни та заморожування війни.

Раніше Зеленський провів нараду з Будановим. На нараді присутні заслухали звіти розвідок і поточні результати діяльності нашої контррозвідки – СБУ. А також звіт міністра внутрішніх справ зокрема щодо ліквідації наслідків нічних обстрілів.