Вибори під час війни: Зеленський назвав умови

Окрім змін до законодавства потрібно буде забезпечити доступ до дільниць усіх громадян, зокрема, тих, які за кордоном, а також безпеку.

Зеленський вважає, що вибори в Україні під час воєнного стану можуть відбутися, але для цього потрібно забезпечити низку умов, зокрема провести зміни до законодавства. Про це він повідомив в інтерв’ю італійському каналу Sky TG24.

Читайте також: ЗСУ просунулися вперед біля Роботиного

«Якщо парламент та уряд вирішать виклики, пов’язані з виборами, їх можна буде проводити», — відповів Зеленський на питання щодо можливості проведення виборів наступного року, зазначивши, що це «складна ситуація».

За його словами, потрібно забезпечити доступ до голосування як українцям, так і українським громадянам за кордоном, які перебувають на фронті. Також мають бути умови, щоб люди могли проголосувати безпечно, «щоб туди не прилітали ракети», тому що країна-агресор РФ намагатиметься зривати голосування, наголосив він.

«Якщо наша країна зможе це зробити, провести зміни до законодавства, щоб у воєнний час можна було вжити відповідних кроків… тоді Україна проводитиме вибори», – резюмував Зеленський.

Раніше Зеленський провів нараду з Будановим. На нараді присутні заслухали звіти розвідок і поточні результати діяльності нашої контррозвідки – СБУ. А також звіт міністра внутрішніх справ зокрема щодо ліквідації наслідків нічних обстрілів.