У британській розвідці пояснили посилення атак в глибокому тилу України та Росії

У Міноборони Британії пояснили чому Росія і Україна зазнали надзвичайно інтенсивних атак в глибокому тилу за останні дні.

За останні чотири дні і Росія, і Україна зазнали надзвичайно інтенсивних атак в глибокому тилу. Надходять повідомлення про вибухи на російських логістичних об’єктах, авіабазах і командних пунктах у Криму, Краснодарському краї та поблизу Москви. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: ЗСУ штурмують росіян біля Бахмута й закріплюються на досягнутих позиціях, — Генштаб

У Міноборони Британії повідомили, що дуже ймовірно, що Чорноморський флот Росії знову став об’єктом серйозних атак. 

Зазначається, що вибухи на авіабазі Чкаловський, що поблизу Москви, ймовірно, викликають найбільше стратегічне занепокоєння у російських лідерів. Це чутливе місце, оскільки там базуються спеціальні військові літаки, а також VIP-транспорт для російських лідерів.

Повідомлення про пошкодження літака спеціального призначення КООТ є особливо актуальним: точний варіант, про який йдеться, незрозумілий, але ці цінні літаки виконують місії, які включають в себе збір радіоелектронної розвідки.

Протягом останнього тижня Росія неодноразово завдавала дальніх ударів по цілях по всій території України.

Читайте також: ЗСУ звільнять Бахмут та ще два міста, — Зеленський

“Така незвична інтенсивність, ймовірно, частково є відповіддю на інциденти в Росії і Криму. Оскільки наземна битва є відносно статичною, кожна сторона прагне отримати перевагу, завдаючи ударів у стратегічну глибину противника”, — зазначили у розвідці. 

Нагадаємо, у Пентагоні відреагували на заяву Варшави про не передачу зброї Києву. Польща збільшила військові витрати після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а уряд пообіцяв витратити 4% ВВП на оборону у 2023 році.