Росія розвідує стан енергетичної інфраструктури України, — ГУР

Росія проводить розвідку щодо стану енергетичної інфраструктури України, адже вона не відмовилася від практики терористичних ударів.

Росія проводить розвідку щодо стану енергетичної інфраструктури України, адже вона не відмовилася від практики терористичних ударів. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Читайте також: Катування у ТЦК Самбора: перед затриманням чоловік хотів незаконно перетнути кордон з Польщею

“Темпи виробництва ракетного озброєння у ворога не дозволяють їм поповнювати ті запаси, які були. Одна справа плани, а друга справа — як реалізуються ці плани. На поставлені задачі вони виходять. Але так, накопичують», — повідомив Юсов.

Він додав, що Росія проводить розвідувальні заходи по енергетичній інфраструктурі України й тому існує загроза повторення терористичних атак.

“Україна й до такого сценарію посилено готується. На жаль, думати, що держава-агресор відмовиться від практики терористичних ударів немає. І ми повинні серйозно до цього ставитися. Як пересічні громадяни, так і Сили оборони”, — додав представник ГУР.

Читайте також: Шуфрича зняли з посади голови комітету з питань свободи слова

Юсов також відповів на питання ведучої щодо того, коли саме росіяни можуть розпочати масовані атаки на енергетику України. 

“По часу ми не будемо анонсувати чи календар заводити. Але звичайно такий сценарій відпрацьовується”, — заявив він.

Нагадаємо, зима буде складною: Шмигаль про підготовку до опалювального сезону. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що майже 80% виконання робіт з ремонту магістральних мереж.