Україна відмовилася від наданих Німеччиною танків Leopard 1, — Spiegel

Україна відмовляється від імпорту старих танків Leopard з Німеччини.

Україна відмовилася прийняти партію з 10 танків Leopard 1A5 з Німеччини, мотивуючи це тим, що вони потребують ремонту, а українська сторона не має необхідних фахівців і запчастин. Про це повідомляє Spiegel.

Читайте також: Росія 6 вересня вдарила по Костянтинівці із С-300, — СБУ

Повідомляється, що нещодавно Київ поінформував спеціальний департамент Міністерства оборони Німеччини про те, що німецькі танки Leopard, які прибули до Польщі, потребують ремонту і часткової реконструкції.

Своєю чергою німецька сторона направила до Польщі групу експертів для огляду самих танків. Виявилося, що вони «вже були сильно зношені під час навчання українських солдатів у Німеччині і потребували ремонту». 

Видання зазначило, що вже кілька з десяти Leopard 1A5, які прибули в Україну в липні, були виведені з ладу через аналогічні проблеми.

Читайте також: ЗСУ завдали удар по штабу окупантів біля Мелітополя

У Міністерстві оборони Німеччини заявили виданню, що не можуть коментувати «конкретний індивідуальний випадок», додавши, що танки Leopard ремонтуються «у співпраці з Україною після інтенсивного навчання в Німеччині».

Нагадаємо, потяг на Львівщині переїхав 16-річну дівчину. Поліція розслідує обставини загибелі 16-річної студентки внаслідок наїзду потяга на Львівщині.