Росія 6 вересня вдарила по Костянтинівці із С-300, — СБУ

В СБУ прокоментували дані від видання The New York Times й заявили, що Росія 6 вересня вдарила по Костянтинівці ракетою С-300.

Співробітники СБУ повідомили, що 6 вересня по ринку у Костянтинівці, що на Донеччині армія Росії вдарили з С-300. Про це повідомила пресслужба СБУ в коментарі Украинській правді.

Читайте також: США будуть навчати українців на F-16 — Остін

В СБУ прокоментували інформацію видання The New York Times, яке заявило, що удар по Костянтинівці був “нещасним випадком” через несправність української ракети. 

“СБУ розслідує черговий воєнний злочин РФ, який стосується обстрілу росіянами ринку у Костянтинівці 6 вересня цього року. Розслідування здійснюється за 438 статтею Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни)”, — йдеться у повідомленні. 

Як повідомили правоохоронці, Росія вдарила по даному цивільному об’єкту із комплексу С-300. Про це свідчать, зокрема, ідентифіковані уламки ракети, вилучені на місці трагедії.

Читайте також: ЗСУ отримають нові тактичні кулеметні комплекси

Слідство досліджує низку інших матеріалів, які вказують на причетність ворога до цього обстрілу. Наразі досудове розслідування триває, призначено низку експертиз для встановлення всіх обставин цього воєнного злочину, вказали у спецслужбі.

Нагадаємо, 6 вересня Росія вдарила по ринку у Костянтинівці: 16 загиблих, понад 20 поранених. Вдень Росія вдарила по ринку у Костянтинівці, що на Донеччині. Внаслідок атаки загинуло 16 людей, ще понад 20 поранено.