Шуфричу повідомлено про підозру у держзраді, — СБУ

Народного депутата Нестора Шуфрича підозрюють у державній зраді.

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. Про це повідомляють в СБУ

Читайте також: Всім доведеться танцювати “бариню”: Путін про переговори з Україною

Правоохоронці повідомили, що Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого — координація російської агентури в Україні.

В СБУ нагадали, що Сівкович втік до Москви у 2014 році і створив “кротоферму” для підривної діяльності проти України. Чоловік курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді.

“Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни — нібито “один народ”. Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Коломойський отримав нову підозру, — СБУ

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків.

За матеріалами СБУ йому повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

Нагадаємо, СБУ прийшла з обшуками до Шуфрича. СБУ прийшла з обшуками до Нестора Шуфрича. Його підозрюють у державній зраді.