“Наводив” ракети РФ на Миколаїв: СБУ викрила блогера-мільйонника

СБУ повідомили про підозру блогеру-мільйоннику, який коригував ракетні удари РФ по Миколаєву, а також “зливав” дані про розміщення Сил оборони.

Співробітники СБУ викрили злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки. Блогер коригував ракетні удари РФ по Миколаєву, а також “зливав” дані про розміщення Сил оборони. Чоловік наразі переховується від правосуддя на території Росії. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: У Кремлі запевняють, що КНДР та Росія не підписували військових угод

Правоохоронці наразі встановлюють факти причетності Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по місту Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення Росії.

“Для наведення ворожої зброї на місто фігурант отримував розвіддані від свого інформатора – ексочільника Миколаївської окружної прокуратури, який наразі відбуває довічне ув’язнення за держзраду. Одержані від посадовця відомості Подоляка переправляв своїм «кураторам» з російських спецслужб”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що найбільше окупантів цікавили локації Сил оборони та наслідки ворожих атак по місту. Відомо, що блогер “зливав” ворогові дані про російських військовополонених та інформацію про добові паролі на українських блокпостах.

Читайте також: З’явилося нове фото пошкоджених кораблів у Криму

Комунікація між Подолякою та його інформатором відбувалась через Телеграм-канал у вигляді текстових повідомлень.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки додатково повідомили блогеру про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше СБУ повідомила про підозру прокремлівському блогеру. Служба безпеки України зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляку.

Нагадаємо, загинула дитина, є поранені: в ОВА озвучили наслідки обстрілів Херсонщини. Російські військові поцілили у житлові квартали, адмінбудівлю та церкву, об’єкт критичної інфраструктури та територію заводу.