Під час оборони Києва ЗСУ транслювали в ефірі похоронний марш російським льотчикам

Під час оборони Києва українські військові транслювали в ефірі похоронний марш для російської авіації.

У перші дні повномасштабного вторгнення війська радіоелектронної боротьби під час оборони Києва глушили частоти російської авіації, транслюючи похоронний марш для льотчиків. Про це розповів начальник Головного управління РЕБ та кібербезпеки Іван Павленко в інтерв’ю «Українській правді».

Читайте також: Зеленський наклав вето на закон про е-декларування

“У перші дні війни, коли “орки” літали в районі Києва, ми використовували радіостанції для того, щоб здійснювати радіоподавлення управління авіації противника. Хлопці тоді записали похоронний марш, який лунав в ефірі у росіян. Я вам кажу, вони тоді міняли частоти миттєво. 10 секунд – зміна. Позитивний ефект одразу”, — розповів 

Він розповів, що ще ефективність РЕБ вимірюється у відсотках.

Читайте також: У Москві посилять ППО для ефективнішого захисту від атак дронів, — БР

“Наприклад, беремо мережу зв’язку танкового батальйону. Там є 10, припустимо, радіоліній. Якщо ми подавили всі радіолінії, то зв’язок називається зірваний, це 100%. Якщо подавили 70%, то це називається порушено. Якщо подавили 50%, це називається ускладнено. Так рахується ефективність радіоелектронної боротьби на прикладі зв’язку”, — розповів Павленко. 

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли про ситуацію на Кримському мосту. Наталія Гуменюк заявила, що нині на Керченському мості «відбувається реверсний рух і постійні перекриття».