ЗСУ просуваються в Донецькій і Запорізькій областях, — ISW

Українські військові продовжують наступ в Донецькій і Запорізькій областях.

Українські сили продовжили контрнаступальні операції в Донецькій і Запорізькій областях 11 вересня і, за повідомленнями, просунулися вперед поблизу Бахмута і в західній частині Запорізької області. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: У Курській області заявили про атаки БПЛА

У понеділок, 11 вересня українські військові оголосили, що українські сили звільнили 2 квадратних кілометри території на Бахмутському напрямку за минулий тиждень і досягли успіхів поблизу Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута) та Андріївки (9 км на південний захід від Бахмута).

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр також заявила, що українські війська за минулий тиждень на Таврійському (Запорізькому) оперативному напрямку просунулися загалом на 4,8 кв. км, зокрема на південь від Роботиного (10 км на південь від Оріхова) та на захід від Вербового (20 км на південний схід від Оріхова).

Додається, що російські війська продовжили наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 11 вересня і просунулися в напрямку Куп’янська. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 вересня, показують, що російські війська досягли успіху біля лісосмуги на північний схід від Синьківки (10 км на північний схід від Куп’янська).

Аналітики повідомили, що заступник міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що тривають важкі бої на Куп’янському напрямку, і що українські війська відбивають російські атаки біля Синьківки.  

Маляр також заявила, що російські війська провели невдалі наступальні операції вздовж лінії Сватове-Кремінна біля Берестового (20 км на північний захід від Сватового), Новоселівського (14 км на північний захід від Сватового) та Новоєгорівки (15 км на південний захід від Сватового). 

Читайте також: Дальнобійні ракети для ЗСУ. Коли чекати на ATACMS

“Російське джерело стверджує, що російські війська просунулися на пів кілометра в районі Новоєгорівки. Російський мілблогер опублікував бойові кадри 488-го мотострілецького полку (144-та мотострілецька дивізія, 20-та загальновійськова армія, Західний військовий округ), який веде бойові дії поблизу Кремінної”, — повідомили в Інституті. 

Речник українського Східного угруповання військ Ілля Євлаш зазначив, що російські війська ведуть інтенсивний артилерійський вогонь уздовж цієї лінії.

Нагадаємо, Пентагон прокоменутвав інформацію ЗМІ про можливе надання Україні ATACMS. Райдер не підтвердив, проте також не спростував подібні твердження деяких західних журналістів.