У Міноборони Румунії заперечили падіння російських “Шахедів” на території країни

У Міністерстві оборони Румунії заперечили детонацію та падіння російських дронів “Шахед” на території країни.

Міністерство національної оборони заперечили інформацію про ситуацію, що сталася в ніч з 3 на 4 вересня, в якій російські безпілотники впали на національну територію Румунії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Румунії. 

Читайте також: Умєров подав заяву про відставку з держмайна

“Відповідальні структури Міністерства національної оборони в режимі реального часу відстежують ситуацію, спричинену атаками російських безпілотників як минулої ночі, так і в суботу та неділю на об’єкти інфраструктури поблизу українських портів на Дунаї. Засоби нападу, використані Російською Федерацією, жодного разу не становили прямої військової загрози для національної території або територіальних вод Румунії”, — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що Міністерство національної оборони вжило заходів щодо посилення пильності в національному сухопутному, морському та повітряному просторі і сприяє зміцненню оборони та стримування на східному фланзі відповідно до національних та союзницьких планів.

Читайте також: На Одещині збили 17 дронів, однак є влучання — ОВА

Міністерство національної оборони наголосило, що атаки Росії проти цивільних об’єктів та інфраструктури в Україні є невиправданими та такими, що глибоко суперечать нормам міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, у МВС України повідомили, що російські “Шахеди” впали та здетонували на території Румунії. Під час атаки РФ по Одещині російські “Шахеди” впали та здетонували на території Румунії.