Кремль панікує через майбутню поразку у війні з Україною — естонська розвідка

У Кремлі панікують через майбутню поразку на війні з Україною, проте замість того, щоб здатися, там налаштовані на боротьбу.

Російське керівництво почало нервувати через майбутню військову поразку у війні з Україною, але замість того, щоб здатися, Кремль налаштований на боротьбу. Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки Естонії, повідомляє Bild.

Читайте також: Армія РФ виснажила свій наступальний потенціал — британська розвідка

У розвідці повідомляють, що радикальна фракція правлячої еліти намагається «вийти на перший план», але водночас менш радикальні прошарки російського керівництва «почали привертати до себе увагу досить екстремальними заявами».

«Їхня поведінка може бути ознакою паніки; можливо, вони усвідомили, що війна в Україні була величезною помилкою, яку неможливо виправити, і що єдиний шлях — продовжувати воювати, причому все більш радикальними методами», — повідомляють у відомстві.

Проте, естонська розвідка не виключає, що президент Росії Володимир Путін спеціально створив таку ситуацію в політичних елітах.

«Це також може бути частиною тактики Путіна, який дозволив радикалам вийти на перший план, щоб показати, що ще більш екстремістська група прийде до влади, якщо він зникне», — повідомляють у розвідці.

Така тактика Путіна пояснюється тим, що він спочатку надавав перевагу власнику ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину і лідеру Чечні Рамзану Кадирову, які є одними з найрадикальніших представників у російському політикумі.

У розвідці вважають, що Путін у боротьбі за збереження влади боїться появи конкурентів у своєму найближчому оточенні й щоб уникнути цього, він надає Пригожину і Кадирову.

На думку естонської розвідки, якщо «зростання впливу радикалів у правлячій еліті» дійсно є частиною плану Путіна, то ця стратегія може зашкодити і йому самому. Президенту РФ згодом буде «важко стримувати ультрарадикалів, підбадьорених своїм зростаючим впливом». В цьому відношенні Пригожин і Кадиров особливо небезпечні, оскільки «кожен з них, по суті, має власну приватну армію».

Читайте також: Не думаю, що Китай готовий озброїти Росію — Кулеба

Нагадаємо, Кремль відреагував на передачу Україні МіГ-29. Країни НАТО підвищують рівень своєї «безпосереднього залучення до конфлікту», вважає Дмитро Пєсков.