Атака на аеродром у Пскові здійснювалася з території Росії, — Буданов

Безпілотники, які атакували аеродром у Пскові були запущені з території Росії.

Безпілотники, які в ніч на 30 серпня атакували авіабазу “Крести” у Пскові, були запущені з території Росії. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у коментарі для The War Zone та Кирило Буданов у Telegram.

Читайте також: СБУ затримали снайпера, який готував замах на командування ЗСУ на Запоріжжі

“Ми працюємо з території Росії”, — повідомив Буданов. 

Голова ГУР не уточнив, чи був обстріл здійснений співробітниками ГУР, чи російськими партизанами. Він також відмовився сказати, які саме безпілотники були використані і скільки їх було.

У своїй оцінці бойових пошкоджень літаків Буданов повідомив, що “два були знищені і два отримали серйозні пошкодження”.

Видання також отримало знімок екрану з інфрачервоної камери одного з безпілотників, що використовувався під час атаки від джерела у ГУР.

Знімок екрану з інфрачервоної камери одного з безпілотників / thedrive.com

Знімок екрану з інфрачервоної камери одного з безпілотників / thedrive.com

Зображення показує безпосередній результат одного з ударів: він влучив у те саме місце, де два «Кандіда» отримали пошкодження. 

Видання припустило, що паливо на борту можливо вплинуло на те, що два інших повністю згоріли, але ми можемо припустити, що ціллю була та ж сама критична зона.

Читайте також: У ГУР відповіли, чи є Путін легітимною ціллю для України

Інфрачервоне зображення вказує на те, що це були бомби, скинуті з безпілотника або безпілотників під місцевим управлінням, якщо тільки джерело зображення не діяло як спостережний безпілотник для фіксації удару, що видається малоймовірним. Це відповідає коментарям Буданова про те, що це був удар, завданий всередині Росії, ймовірно, дуже близько до бази, а не з використанням автономних безпілотників дальнього радіусу дії. 

Нагадаємо, у Кремлі відреагували на атаку дронів на Псков. Ця атака дронів є продовженням «терористичної активності київського режиму», вважає Дмитро Пєсков.