Перша група українських пілотів відбула на навчання на F-16 — Ігнат

Україна розраховує максимально використати можливості, які нададуть союзники для навчання, але частина пілотів залишатиметься в Україні для захисту неба.

Перша група українських пілотів вже відбула на навчання на F-16, і у Повітряних силах сподіваються, що друга та третя групи пілотів та інженерів також скоро поїдуть навчатися. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Читайте також: Обговорили експорт зерна та військову підтримку: Кулеба провів зустріч з Макроном

«Перша група поїхала. Сподіваємося, що і друга, і третя — незабаром — теж навчатимуться», — сказав Ігнат.

Також він додав, що Україна розраховує максимально використати можливості, які нададуть союзники для навчання, але частина пілотів залишатиметься в Україні для захисту неба.

Домашнім завданням для України Гнат назвав підготовку до консультацій із союзниками щодо інфраструктури для F-16.

«Не є якоюсь великою проблемою інфраструктура. Єдине, що – група керівництва польотами, зв’язок адаптуватимуться. Над цим процесом уже давно думали та працювали тут, в Україні, наші фахівці разом із нашими партнерами», – уточнив спікер.

Раніше Зеленський вшанував воїнів, полеглих на війні. Володимир Зеленський передав ордени Золота Зірка членам родин захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно.