Зеленський назвав цифру винищувачів F-16, яка потрібна Україні

Президент України розповів, що України необхідно мати 160 винищувачів F-16, щоб мати потужні військово-повітряні сили.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україні потрібна ще сотня винищувачів на додачу до вже обіцяних “50 або 60”, які мають бути введені в експлуатацію до початку 2024 року. Про це він повідомив в інтерв’ю португальському телеканалу RTP.

Читайте також: Кулеба різко відповів критикам контрнаступу ЗСУ

“Сьогодні у нас є домовленість про майбутню поставку 50, 60 (F-16) винищувачів. Чому я так кажу? Тому що в різний час ми будемо мати різну кількість винищувачів”, — розповів президент.

Він зазначив, що Україні необхідно близько 160 винищувачів, щоб мати потужні військово-повітряні сили, які не дадуть Росії можливості домінувати в повітряному просторі. 

Читайте також: На Бахмутському напрямку позитивна динаміка, — Сирський

Зеленський додав, що винищувачі мають з’явитися в українському небі “на початку наступного року”, визнавши, що це питання є складним, оскільки вимагає підготовки не лише пілотів, але й інженерів, а також великого обсягу спеціалізованого технічного обслуговування. 

Нагадаємо, Володимир Зеленський повідомив, що вражена ціль за 700 кілометрів. Мова йде про далекобійну зброю українського виробництва, про що доповів Мінстратегпром, зазначив президент.