РФ не здатна захистити свої військові об’єкти — британська розвідка

У британській розвідці вважають, що РФ не здатна захистити свої військові об’єкти й атаки БПЛА на військові об’єкти здійснюються з території Росії.

На авіабазі Солтський-2 у Новгородській області, за 650 км від кордону з Україною, 19 серпня з високою ймовірністю був знищений середній бомбардувальник Ту-22М3 BACKFIRE російської дальньої авіації. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: РФ втратила перевагу в артилерії — Міноборони

Міністерство оборони Росії заявило, що атака була здійснена безпілотним літальним апаратом (БПЛА) типу коптер.

“Якщо це правда, то це додає ваги оцінці, що деякі атаки БПЛА на російські військові об’єкти здійснюються з території Росії. Малоймовірно, що коптерні БПЛА мають достатню дальність польоту, щоб досягти об’єкта «Солтський-2» з-за меж Росії”, — йдеться у повідомленні. 

У розвідці повідомляють, що Росія часто використовувала бомбардувальники BACKFIRE для запуску сумнозвісних неточних важких протикорабельних ракет AS-4 KITCHEN проти України. На початку війни вони також здійснили інтенсивне бомбардування Маріуполя некерованими бомбами.

Читайте також: Втрати армії РФ перевищили 258 000 осіб — Генштаб

Зазначається, що це щонайменше третя успішна атака на аеродроми ЛРА, що знову ставить під сумнів здатність Росії захищати стратегічні об’єкти в глибині країни.

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що втрати армії РФ перевищили 258 000 осіб. Минулої доби ЗСУ знищили 410 окупантів, а також чотири російські танки, два засоби ППО та 27 бронемашин.