Обговорили членство України в ЄС: Зеленський зустрівся з Урсулою фон дер Ляєн в Афінах

Президент України в Афінах зустрівся з президентом Єврокомісії й обговорили “зерновий коридор”, скоординували позиції щодо Формули миру та підготовки Глобального саміту миру.

Сьогодні, 22 серпня президент України Володимир Зеленський в Афінах провів зустріч з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Сторони обговорили “зерновий коридор”, скоординували позиції щодо Формули миру та підготовки Глобального саміту миру. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента та Володимир Зеленський у Telegram.

Читайте також: РФ не здатна захистити свої військові об’єкти — британська розвідка

“Провів зустріч із Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і висловив вдячність за її зусилля з нормалізації українського продовольчого експорту та транзиту. Важливо повністю відновити їх із 15 вересня”, — повідомив президент. 

Зеленський зазначив, що очікується позитивна оцінка прогресу України у звіті в межах Пакета розширення в жовтні та подальшого рішення країн – членів ЄС щодо відкриття до кінця 2023 року переговорів про членство України в ЄС.

Читайте також: Втрати армії РФ перевищили 258 000 осіб — Генштаб

Нагадаємо, до України прибула президентка Угорщини. Після візиту на Закарпаття Каталіна Новак вирушить до Києва, де візьме участь у третьому Міжнародному саміті Кримської платформи.