Кличко призначає наближену до Медведчука Соловйову головою департаменту КМДА, — ЗМІ

Мер Києва Віталій Кличко призначає директором Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марину Соловйову, яка є людиною кума путіна Віктора Медведчука. Про це йдеться у матеріалі портала “Антикор”.

У п’ятницю, 18 серпня, про погодження кандидатури Соловйової повідомив сам міський голова у своїх соцмережах.

“Марина Соловйова відома тим, що ініціювала скандали щодо забудови, пов’язані з територією навколо Софії Київської. ЗМІ писали, що ці скандали фінансувалися командою Віктора Медведчука. Вона допомогла фірмі ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНА ГРУПА» з будівництвом ЖК «Fresco Sofia». Як відомо, скандальна багатоповерхівка розташована за парканом Софії Київської. Конфлікт через це будівництво точився з 2008 року. 27 липня 2020 року власником фірми-забудовника став Стас Шейхетов — зять Геннадія Боголюбова. А вже 17 серпня 2020 року Кличко дозволив добудувати цей ЖК. Папір із забудовником підписала Соловйова разом із Кличком”, — йдеться у статті.

ЗМІ також нагадали історію початку “пам’яткоохоронної кар’єри” Марини Соловйової.

“У 2005 році вона отримує запрошення Медведчука та переїздить до Києва, де відкриває адвокатське бюро. Це бюро спеціалізується на підтримці громадських об’єднань , що виступають проти чинної в Україні влади. Усі справи були пов’язані з війнами забудовників у центральній частині міста і були відвертим рейдерством через суди. З 2008 року Соловйова починає співпрацювати з Г. Гриценко, Ю. Тимошенко, К. Куліковим, Н. Куковальською (генеральна директорка Національного заповідника “Софія Київська”). Вже у 2010 році вона починає регулярно виїжджати на сесії ЮНЕСКО від громадськості та проводити роботу з формування негативу довкола влади в Україні, президентів Ющенко, а потім Порошенка. Фінансування перебування  Соловйової за кордоном здійснювали компанії афілійовані (що було доведено у судах) із Медведчуком”, — пише “Антикор”.

За його даними, у 2012 році за командою Медведчука Марина Соловйова створює власне ГО, а у 2015 створює іще Громадську спілку — Наглядова рада Софії Київської. Зазначені структури, як додають ЗМІ, належать до мережі ГО, створених в Україні компаніями Віктора Медведчука.

“Із початком вторгнення в Україну та після невдалої спроби захоплення Києва Марина Соловйова виїхала за кордон. Відомо, що вона має близьких родичів в Петербурзі, як і Куковальська. Питання до мера: чи знайомі йому ці факти біографії «шановної» пані? Та й для чого її на хвилі скандалів із незаконною забудовою призначають на  цю посаду? Невже це повернення структур Медведчука до влади у країні?” — резюмується у матеріалі.