Торгівлі не буде: Кулеба про відмову територій задля вступу в НАТО

Дмитро Кулеба заявив, що торгівлі українськими територіями не буде, коментуючи заяву керівника апарату НАТО Стіана Єнссена.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував заяву керівника апарату НАТО Стіана Єнссена про те, що Україна нібито може стати членом Альянсу в обмін на території, які окупувала Росія. Про це міністр закордонних справ заявив в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Читайте також: У британській розвідці оцінили, яким буде опалювальний сезон для України

Кулеба уточнив, що Єнс Столтенберг та Стіан Єнссен — це різні люди, а позиція генерального секретаря НАТО залишається незмінною.

“Президент неодноразово спілкувався з генеральним секретарем Столтенбергом, я підтримую з ним дуже тісні стосунки та запевняю вас, що позиція генсека є абсолютно чіткою і саме такою, як в України, — жодної торгівлі українськими територіями бути не може”, — сказав міністр.

Кулеба додав, що українське керівництво працює над тим, щоб Україна рухалася до членства в НАТО, а не обговорювати ймовірні опції.

Читайте також: Ворог обстріляв акваторію Очаківської громади Миколаївщини

Нагадаємо, у вівторок, 15 серпня Єнссен взяв участь у дебатах в Арендалсуці, де заявив, що для отримання членства у НАТО Україна варто відмовитися від території, яку окупувала Росія.

Згодом, чиновник НАТО перепросив за заяву щодо здачі територій України на її членство в Альянсі. Голова апарату генсека НАТО перепросив за свою заяву щодо того, що Україна може отримати членство в Альянсі в обмін на відмову від територій, які окупувала Росія.