Хакери РФ хотіли зламати камери українських ЖК, щоб зібрати дані — СБУ

В СБУ нейтралізували хакерське угрупування, яке хотіло зламати системи відеоспостереження у ЖК та слідкувати за ситуацією в українських містах.

Кіберфахівці СБУ нейтралізували російську хакерську атаку на електронні системи житлових комплексів у одному із прикордонних регіонів України. Хакери хотіли дистанційно підключитися до системи відеоспостереження у ЖК та слідкувати за ситуацією в українських містах. Про це повідомляють в СБУ

Читайте також: ЗСУ показали знищення складу боєкомплекту армії РФ під Бахмутом

“Через Wi-Fi мережу багатоквартирних будинків хакери хотіли дистанційно підключитись до системи відеоспостереження за територією житлових комплексів, прилеглими автомобільними дорогами тощо. Таким чином вони планували мати прихований канал для збору інформації про ситуацію в місті”, — йдеться у повідомленні. 

Крім того, хакери таким чином хотіли дізнатися відомості про проживання українських правоохоронців та можливого переміщення військової техніки.

Зловмисникам не вдалося реалізувати свій план, адже співробітники СБУ спрацювали на випередження і своєчасно викрили спробу окупантів проводити розвідувально-підривну діяльність у прикордонному регіоні.

Хакерське угрупування було підконтрольне спецслужбам Росії й спеціалізувалося на зламах електронних систем інфраструктурних об’єктів.

Читайте також: Британія передала Україні понад 200 БМП

В СБУ попередили, що такі атаки ворога можуть траплятися і в майбутньому, тому закликали громадян України бути уважними, більше уваги приділяти захищеності своїх комп’ютерних мереж, використовувати для цього складні паролі й періодично їх змінювати.

Нагадаємо, Звернення Зеленського показали по російському телебаченню — ЗМІ. Відеозвернення президента України транслювали на російському телебаченні.