У Повітряних силах розповіли деталі ракетної атаки РФ по Україні

У Повітряних силах розповіли про особливості ракетної атаки по Україні і ніч на 15 серпня.

В ніч на 15 серпня Росія масово атакували Україну ракетами повітряного та морського базування. Повітряна тривога була по всій Україні, ворог застосував ракети повітряного та морського базування. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

Читайте також: Росія вдарила по Смілі: частина міста без води

“Ми про це (куди саме цілилися росіяни, — ред.) публічно не говоримо. Ми можемо говорити по областях, об’єкти критичної інфраструктури, чи можливо військові об’єкти. Про наслідки вже будуть повідомляти очільники ОВА. Тому що ця інформація є чутливою і ворог може зробити певні висновки”, — сказав Ігнат.

Він розповів, що літаки Ту-22МЗ з двох аеродромів базування “Шайковка” і “Моздок” завдали ударів ракетами Х-22 по Донецькій області, в район міста Краматорськ. Також були пуски з Каспію. Літаки стратегічної авіації Ту-95 завдали ударів ракетами Х-101, Х-555. Близько 20 ракет були випущені зі стратегічної авіації.

“По всій території нашої країни фактично працювала ППО, в тих областях, де був маршрут слідування ракет. І якщо додамо “Калібри” з Чорного моря, то нам вдалося збити з 24 крилатих ракет 16. На жаль, не вдалося знищити ракети Х-22. Як знаєте, ці ракети атакують по балістичній траєкторії”, — додав Ігнат.

Також речник повідомив, що Росія запустила ракети С-300 або ж С-400 по Запорізькій та Дніпропетровській областях. Таким чином, за словами Ігната, противник продовжує запускати зенітні керовані ракети по балістичній траєкторії.

Щодо особливостей ракетної атаки, Ігнат зазначив, що цього разу росіяни використовували ракети Х-555, Х-101 і «Калібр» й не використовували дрони-камікадзе. 

Читайте також: Удар по Луцьку: загинули троє людей, є поранені

Він додав, що РФ застосовує крилаті ракети, які рухаються в один бік, змінюючи курс, тому поки людина у Telegram-каналі Повітряних сил пише куди рухається ракета, вона змінює свою траєкторію. 

“Ворог програмує маршрути ракети, щоб заплутати протиповітряну оборону, ввести нас в оману. Зрештою Повітряні сили готові до таких речей. Єдине питання, що нам потрібно більше засобів, щоб більше ракет знищувати на підступі до наших кордонів”, — додав Ігнат.

Нагадаємо, Росія випустила по Україні 28 крилатих ракет: сили ППО знищили 16. Росія вночі атакувала Україну 28 крилатими ракетами різних типів. Українська ППО знищила 16 ракет.