ЗСУ мають успіхи на двох напрямках фронту — Генштаб

У Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті й повідомили про частковий успіх у напрямку Урожайного, а також південніше та південно-східніше Старомайорського.

Українські Сили продовжують наступальні дії на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. У напрямку Урожайного, а також південніше та південно-східніше Старомайорського українські сили мали частковий успіх й закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

Читайте також: РФ масовано атакувала дронами Рівненську область

Речник розповів, що ворог вів наступальні дії в районі Новокалинового, Авдіївки, Побєди та Новомихайлівки, що на Донеччині. 

Ковальов зазначив, що ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці водночас продовжує чинити опір. Армія РФ переміщує  свої підрозділи та війська, активно застосовують свої резерви.

“На Бахмутському напрямку українські воїни продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах. Водночас Сили оборони України стримують наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі північно-східніше Дружби”, — розповів речник.

Читайте також: РФ має намір використовувати захоплені мелітопольські ВНЗ — ЦНС

Він зазначив, що окупаційні війська спробували повернути втрачені позиції на околицях Кліщіївки, проте безуспішно. Наразі тривають важкі бої. 

Нагадаємо, в Москві заявили, що відбилися від дронів. Через безпілотники було введено в аеропорту Внуково план «Килим», затримано одинадцять рейсів на виліт та на приліт.