У британській розвідці пояснили, для чого Путін наказав озброїти Росгвардію

Президент Росії підписав закон, який дозволить Росгвардії, російській національній гвардії, отримати важке озброєння аби забезпечити безпеку режиму.

Президент Росії Володимир Путін 4 серпня підписав закон, який дозволить Росгвардії, російській національній гвардії, отримати важке озброєння. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Понад 500 окупантів, 10 танків та 19 артсистем: Генштаб про втрати РФ на 8 серпня

У Міноборони зазначають, що розгалужена організація, що налічує до 200 000 військовослужбовців, Росгвардія була створена в сучасному вигляді в 2016 році, і її очолює колишній охоронець Путіна Віктор Золотов. Рішення про посилення сил було прийнято після невдалого заколоту Вагнера в червні 2023 року.

Попри заяву Золотова про те, що його сили «відмінно» спрацювали під час заколоту, немає жодних доказів того, що Росгвардія здійснила будь-які ефективні дії проти Вагнера — саме тієї загрози внутрішній безпеці, для придушення якої вона була створена.

Читайте також: Удар РФ по Покровську: кількість поранених зросла до 67

“Оскільки Золотов раніше пропонував, щоб важке озброєння включало артилерію і бойові вертольоти, цей крок свідчить про те, що Кремль подвоює фінансування Росгвардії як однієї з ключових організацій, що забезпечують безпеку режиму”, — йдеться у розвідці.

Нагадаємо, в ГУР заявили про можливу причетність РФ до вибуху у Туреччині. В українській розвідці зауважили, що вибух елеватора в Туреччині напередодні можливого візиту Путіна виглядає дивно.