Білорусь перекидає танки до кордонів Польщі та Литви — ЗМІ

Під час раптової перевірки бойової готовності ЗС РБ, деяким підрозділам було наказано здійснити марш на полігони ЗС РБ, зокрема з подоланням водних перешкод.

Під час раптової перевірки боєготовності, білоруські війська перекинули щонайменше 20 танків до полігонів біля кордонів з Польщею та Литвою. Про це повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн

Читайте також: У Росії створили “творчі бригади” для підняття бойового духу армії

За даною інформацією, підрозділи сил негайного реагування (СНР) зі складу 11-ї (ппд — Слонім) і 19-ї (ппд — с. Заслонове, Лепельський район) механізованих бригад отримали завдання здійснити марш на полігони ЗС РБ, зокрема з подоланням водних перешкод. 

“Від 11 омбр до перевірки наразі залучено 2 танкові роти 7 окремого танкового батальйону — це щонайменше 20 танків Т-72Б ЗС РБ. Підрозділи мають здійснити марш із пункту постійної дислокації на полігон «Гожський» у Гродненському районі (з подоланням водної перешкоди, найімовірніше, — у Лідському район). Відомо, що підрозділ було піднято по тривозі сьогодні о 3:00 (за мінським часом)”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Папа Римський закликав пожертвувати Україні різдвяний бюджет

Крім того, до перевірки були залучені: 40-й окремий механізований батальйон 11 омбр, 105-й окремий механізований батальйон 11 омбр та інженерно-саперний батальйон 11 омбр. 

Нагадаємо, у Білорусі розпочалися раптова підготовка бойової готовності армії. У Міноборони Білорусі повідомили про раптову перевірку бойової готовності армії.