Звір-машина: Залужний показав роботу РСЗО RM-70 Vampire

Залужний показав у дії систему залпового вогню RM-70 Vampire на лінії зіткнення.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав роботу 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які працюють із системою залпового вогню RM-70 Vampire на лінії зіткнення. Відео Валерій Залужний опублікував у Facebook.

Читайте також: У Пентагоні спрогнозували тривалий та важкий контрнаступ ЗСУ

“Приїжджаємо, розкладаємося, наводимося. Три-чотири хвилини, і ми вже готові, чекаємо наказу “вогонь!”, – описує динамічну роботу командир RM-70 Vampire Павло. 

Повідомляється, що ракетна пускова установка RM-70 Vampire несе на собі 40 снарядів реактивно-залпового вогню. Працює як одиничними пострілами, так і залпами. Управління вогнем проводиться як із кабіни, так і за допомогою переносного пристрою з найближчого укриття. 

Читайте також: Вибух гранати у Пенсійному фонді Марганця: нові подробиці

“Це реально звір-машина. Коли робить залп повним пакетом, то враження просто не передати”,  – зазначає топогеодезист RM-70 Vampire Іван.

Для довідки. RM-70 Vampire — модернізована версія чехословацької реактивної системи залпового вогню калібру 122 мм на шасі вантажівки Tatra T-815-7. Вона має запас ходу близько 1 000 км і максимальну швидкість 90 км/год з броньованою кабіною екіпажу, захищеною від радіаційних, біологічних та хімічних загроз.

Нагадаємо, у Генштабі повідомляли, що ЗСУ вибили росіян з позицій біля Авдіївки.  Українські сили продовжують вести наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Також ЗСУ вибили росіян з позицій біля Авдіївки.