Ердоган домовився з Путіним про його візит до Туреччини

Президент Туреччини провів телефонну розмову із президентом Росії та домовився про візит Володимира Путіна до Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час розмови лідери двох країн домовилися про візит Путіна до Туреччини. Про це повідомляє канцелярія президента Туреччини.   

Читайте також: Вибух гранати у Пенсійному фонді Марганця: нові подробиці

                                                                                             

Ердоган зазначив, що бездіяльність Чорноморської ініціативи протягом тривалого періоду часу не відповідає нічиїм інтересам, і що найбільшої шкоди зазнають країни з низьким рівнем доходу, які потребують зерна. 

Президент Туреччини звернув увагу на той факт, що ціни на зерно, які знизилися на 23% протягом періоду реалізації ініціативи, зросли на 15% за останні два тижні. 

Читайте також: У Пентагоні спрогнозували тривалий та важкий контрнаступ ЗСУ

Ердоган зазначив, що Туреччина і надалі докладатиме інтенсивних зусиль і дипломатичних заходів для продовження Чорноморської ініціативи.

Нагадаємо, Реджеп Тайїп Ердоган вважає, що преконає Путіна відновити “зернову угоду”. Ердоган заявив, що “без вагань” виступить з ініціативою, необхідною для запобігання “шкідливим наслідкам” виходу Росії з Чорноморської зернової угоди.