У Криму окупанти намагаються придушити спротив цивільного населення — ГУР

У Криму росіяни намагаються придушити зростаюче протистояння проукраїнсько налаштованого цивільного населення.

У тимчасово окупованому Криму росіяни намагаються придушити зростаюче протистояння проукраїнсько налаштованого цивільного населення. Про це повідомляє ГУР.

Читайте також: В Маріуполі зафіксували велике перекидання живої сили та техніки РФ

У розвідці повідомляють, що у Криму набули систематичного характеру атаки на військові об’єкти із застосуванням так званих “коктейлів молотова”. Організаторами та виконавцями більшості з них є саме цивільні громадяни, які підтримують Україну.

Для протистояння таким атакам військові окупаційні війська РФ перевели в стан високої бойової готовності. 

“Ведеться моніторинг “підозрілих осіб”, які потенційно можуть бути причетними до подібних “інцидентів”. Дозволено застосування фізичної сили та зброї. Проводяться масові затримання, арешти”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: СБУ ліквідувала масштабну схему друку фальшивих паспортів та водійських посвідчень

У ГУР повідомили, що громадян, які відмовились отримувати російське громадянство, після проведених арештів вважаються “зниклими безвісти”, а до тих хто залишається на волі, застосовуються адміністративні покарання, великі штрафи, цькування. Людей звільняють з роботи, позбавляють майна та бізнесу.

“Велика частина затриманих та заарештованих – представники кримськотатарського народу. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, журналіст та учасник громадського об’єднання “Кримська солідарність” Тимур Ібрагімов, громадський діяч Рустем Сеітмеметов”, — повідомили у ГУР.

Нагадаємо, з’явилися супутникові знімки ремонту Кримського мосту. У мережі з’явилися супутникові знімки ремонт Кримського мосту після атаки на нього 17 липня.