Зеленсьий розповів про підготовку до «Рамштайну»

Під час засідання йтиметься про те, як подолати проблеми, що накопичилися за пів року, коли Україна чекала рішень про американську підтримку, сказав президент.

Керівництво України готується до засідання у форматі «Рамштайн», запланованого на п’ятницю, 26 квітня. Про це у вечірньому відеозверненні в четвер, 25 квітня, повідомив президент України Володимир Зелеленський.

«Готуємось до завтрашнього засідання «Рамштайну». Будемо говорити, зокрема, про те, як якнайшвидше подолати складнощі й проблеми, які накопичились за пів року, коли ми чекали рішень про американську підтримку. Політично ми вже спрацювали заради підтримки. Тепер треба, щоб спрацювали і по наповненню пакетів потрібною зброєю, і по логістиці», — сказав президент.

Зеленський також традиційно підбив підсумки дня і, зокрема, повідомив про засідання Ставки, розповів про розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном, з лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконнеллом і лідером більшості Чаком Шумером.

«Подякував їм за принциповість і підтримку у протистоянні терору. Ще говоритиму з лідером демократів у Палаті представників Гакімом Джеффрісом. Тематика всіх розмов — це наша спільна сила — усіх, хто цінує людське життя й прагне зберегти наш спосіб життя, те, що об’єднує всіх нас у євроатлантичній спільноті. Говорили про «петріоти», про силу наших арсеналів, про нашу політичну взаємодію. Можемо перемогти російський терор. Мусимо це зробити», — наголосив президент України.

Нагадаємо, 24 квітня  президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом закон, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp