Путін підняв граничний вік для військовозобов’язаних

Президент Росії підписав закон про підняття граничного віку для військовозобов’язаних.

Сьогодні, 24 липня, президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким підвищив граничний вік перебування в запасі військових. Відповідно до закону, граничний вік збільшено на п’ять років. 

Читайте також: В Криму могли бути знищені ракети “Онікс” — соцмережі

Так, згідно з документом, граничний вік для військовозобов’язаних першого розряду підвищується від 35 до 40 років, другого — від 45 до 50 років, а третього — від 50 до 55 років. Для старших офіцерів граничний вік перебування в мобілізаційному резерві збільшено до 65 років, а для молодших офіцерів — до 60 років.

В указі також підвищується граничний вік перебування запасників у мобілізаційному резерві.

Зазначено, що норми набудуть чинності з 1 січня 2024 року. Але до 1 січня 2028 року передбачається перехідний період, протягом якого громадяни, які перебувають у запасі, переводитимуться у відставку поетапно.

Читайте також: Президент Румунії засудив Росію за атаку на порт Рені

У законі також передбачається можливість укладення контракту з громадянином, який має громадянство (підданство) іншої держави віком до 52 років. 

Нагадаємо, Володимир Путін схвалив запровадження «цифрового рубля». Здійснювати операції з новим грошовим форматом можна буде за допомогою спеціальної інформаційної системи, оператором якої стане Банк Росії.